Endret: 14 mar 2019     Opprettet: 12 nov 2017

VINDUER, BALKONG-/SKYVDØRER – spørsmål og svar

Under følger informasjon og en liste med svar på spørsmål som er kommet fram i prosessen, eller spørsmål fra andelseiere. 

BALKONG-/SKYVEDØRER

Løsninger ved montering av nye balkong-/skyvedører
Alle nye balkong-/skyvedører monteres med standard listverk. Endeleilighetene, med balkong på gavlsiden, vil i tillegg få en utforing rundt skyvedøren og eikelist på gulvet ved døren.

Viktig informasjon til de som har listfrie løsninger/gipssymg
Løsninger som avviker fra standard kan ikke ivaretas på samme måte som med vinduene. Ved montering av vinduer ble slike løsninger ivaretatt ved å montere fra utsiden, dette kan ikke gjøres med balkongdørene.

NB! Dersom du i dag har en løsning som ikke er standard og du ikke ønsker standard lister montert rundt den nye døren, må du

1.    gi beskjed til arbeiderne som monterer dør hos deg at du ikke ønsker lister montert
2.    melde fra til Styret
Du vil deretter motta mer informasjon om løsning av dette.

Belegg/fliser ol på balkonggulv
Dersom du har belegg på balkongen som er i høyde med dørterskel, kan det bli nødvendig å fjerne noe av dette ved montering av de nye skyvedørene. Dette håndterer Palmgrens arbeidere.

Hvilken vei vil skyvedørene slå?
Svar: se tegninger

Tegning av skyvedører

Tegning skyvedører, endeleilighet venstre

Tegning av skyvedører, endeleilighet høyre

 

VINDUER

Gjennomføring: 2018

Skal alle vinduene skiftes?
Svar: Nei. Badromsvinduene beholdes og skiftes ut i forbindelse med rør / våtromsrehabliteringen i ca 2027. Vinduene i trappeoppgangene, loft og vaskeri beholdes også i denne runden. Å skifte vindu på bad kan være mer krevende med tanke på at enkelte kan ha lagt fliser i og rundt viduskarmen. 

Skal verandadører skiftes?
Svar: Ja. Verandadører skal skiftes. Standarden i borettslaget vil være skyvedører, men det kan finnes enkelte plasser hvor det konstruksjonsmessig ikke går. 

Hvor lang tid tar det å skifte vindu i en leilighet?
Svar: Det estimeres 1 til 2 dager pr leilighet. 

Hva slags lister skal settes opp rundt vinduene?
Svar: Det settes opp en list som er noe bredere enn det du har i dag.

Det går en strømledning ved lista til et vindu, stiller borettslaget med elektriker? 
Svar: Det vi følge en elektrikker for å ivareta demontering og oppmontering av elektriske kabler som blir berørt av jobben som skal utføres.

Jeg har skyvedør - skal disse skiftes?
Svar: Har du skyvedør fra før så får du ny skyvedør. Standarden i borettslaget er skyvedører.

Hva gjør vi med vinduer som skiftes ut?
Svar: Vinduer som skiftes ut blir resirkulert iht miljøkrav. 

Jeg har markise montert på vinduet hva gjør jeg med denne? 
Svar: Vaktmester vil demontere markisen du har på vinduet. Det vil i framtiden ikke være mulig å montere markise på vinduet siden vindusrammen er av aluminium.

Jeg har mur på kjøkken vegger, kan det da bli problem å sette inn nytt vindu?
Svar: Nei, Veggene er mer eller mindre gjennom hele borettslaget så dette skal gå bra.

Elektrikeren som skal komme i forkant. Varsler de også noen dager før?
Svar: Vi har sett at det er såpass få plasser som trenger elektriker ifm bytte av vinduer. Der man trenger elektriker (for eksempel demontering av elektriske persienner eller markiser så blir det avdekket der. Når vi kommer til bytte av verandadører/skyvedører så skal elektriker inn i alle leiligheter i forkant.


Arbeidsrom for håndtverkere:

Leser i rundskrivet – håndverkerne krever fritt arbeidsrom 1,5 meter fra veggen. Hvordan skal vinduet byttes hos de som har kjøkkenbenk under vinduet? Vi har feks. kum og kjøkkenkran rett foran vindu, og det henger to lamper fra taket. Det er selvfølgelig ikke mulig å lage 1,5 m arbeidsrom. Samtidig kan håndverkerne ikke klatre på kjøkkenet.
Svar: Enklelte plasser vil det være utfordringer som feks kjøkken som du beskriver som er vanskelig å gjøre noe med. Vurder å ta ned lampen dersom du er redd for denne. Dersom man ikke får montert vinduet fra innsiden må det vurderes å gjøre jobben fra utsiden. Dette vil måtte avgjøres når håndtverkerene er på plass. 

På min adresse (framdriftsplan)  er det nesten en mnd fra start til slutt, er det mulig å få en litt mer presis dato? Med tanke på at vi ikke er hjemme hele tiden
Svar: Legg merke til at på din adresse ligger det inne en prosjektperiode på begge sidene av fellesferien. De jobber ikke innvendig i uke 29,30 og 31. 

Det er ikke alle som har en handymann i hus, så da lurer jeg på hvem setter opp igjen gardinstenger/rullegardiner?
Svar: Dette kan du få hjelp til av vaktmesteren

Jeg har montert en spesialmarkise som kostet flere tusen på et av mine vindu som jeg er avhengig av. Hva gjør jeg?
Svar: Du sender en epost til vinduer@lilleekeberg.no om denne utfordringen – gjerne med bilde slik at vi får diskutert saken i styret. 

Hvor lang tid i forveien får vi vite konkret dato og tidspunkt for at arbeidet med utskifting av vinduer starter i den enkelte leilighet?
Svar: I dag (30.mai) er det / blir det hengt opp informasjon gitt av PALMGREN. Les denne, og det er det tidspunktet / perioden du må forholde deg til. Legg merke til punktet om 2dager varsel.

For de som har veranda på gavlvegg/endevegg hvordan blir overgangen mellom gulv og vindu der murveggen på ca 50 cm har stått?
Svar: Det blir lagt en 300mm bred list av eik som overgang fra gulv til vindu.

Hva slags listverk blir det rundt vinduene?
Svar: 105mm list blir lagt på der det står lister allerede. Der det er gipssmug beholdes gipssmuget.

Når får vi plast utlevert?
Svar: Plast for hele borettslaget er ifm vaktmester delt ut.

Spikerslag
Når det monteres ferdigmalt listverk er det helt vanlig at det blir synlige spikerslag. Noen fyller disse med bittelitt akrylfuge, og stryker over med en våt fille. Jeg har også googlet meg frem til dette produktet: https://alanor.no/Produkter/Utbedring/Reparasjonsvoks.aspx.
https://www.jernia.no/produktkatalog/oppussing-og-vedlikehold/maling-og-oppussing/lakk,-olje-og-interiørfornyelse/olje,-fett-og-annet/liberon-reperasjonsvoks-bomull-s0502-y/p/11595456?gclid=Cj0KCQjwrszdBRDWARIsAEEYhrfus_W-Ofw6yrJRFXXZ9opMA3WVIbB_a47kFChkukOzuvcKNKQ8_hEaAlMLEALw_wcB

Det er helt vanlig at de som monterer vinduer ikke gjør denne jobben. Dette er normalt jobben til en maler. Årsaken til at gammelt listverk ikke har samme spikerslag er at dette har blitt malt etter montering.

 

 

--registerte spørsmål hvor det skal legges inn svar på følger under---