Informasjon til deg som er ny i borettslaget

Regler for borettslaget
Hva er greit å gjøre i borettslaget? Hva må du søke styret om godkjenning til? Hva er ikke greit? Styre og stell i borettslaget er regulert gjennom husordensreglene og vedtektene. Hvis du lurer på hvilke regler som gjelder, vil disse dokumentene gi svar på det meste. Flere av temaene er også utdypet og begrunnet i hovedmenyen på nettsiden.

Navnskilt til postkasse og ringeklokke
Bestill nye navnskilt til postkasse og ringeklokke ved å sende en epost til vaktmester@lilleekeberg.no.

Nøkler
Det skal følge med minumum 3 sett nøkler til leiligheten og oppgang, se Nøkler .

Epostadresse og telefonnummer
Registrer gjerne epostadressen og telefonnummeret ditt hos OBOS medlemsregister. Da vil det være lettere for styret å komme i kontakt med deg, dersom det vil vli nødvendig.

Parkering
I borettslaget har vi 122 parkeringsplasser til utleie, som tildeles etter venteliste, se Parkeringsplass.

Boder
Hver leilighet skal ha 1 loftsbod og 2 kjellerboder. Bodene er merket med leilighetsnummer. I enkelte oppganger har beboere av ulike årsaker imidlertid byttet bod, så det kan være greit å sjekke med tidligere eier og/eller naboer hvilke boder som tilhører leiligheten. Merk gjerne boden tydelig med leilighetsnummer om den idag ikke har et tydelig/riktig nummer. Leilighetsnummeret er tresifret og kan fåes få ved henvedelse til styret.

Kabel-TV
I borettslaget har vi kabel-TV og bredbånd fra Get. Alt av teknisk utstyr fra Get er knyttet til andelseier, og ikke til leiligheten. Det vil si at du som ny i borettslaget selv må bestille dekoder fra Get. Du skal ikke overta forrige brukers dekoder. Beboere som flytter ut skal selv avbestille avtalen med Get.

Renovasjon
Borettsalget har søppelstasjoner for normal resirkulering av papp og restavfall. I tillegg har vi kontainere for farlig avfall stående utenfor styrerom/vaktmesterkontor i Enoks vei 6. Glass og metall kan kastes ved Oslo kommunes kontainere ved Simensbråten bussholdeplass.

Oppussing
Skal du endre vegger, pusse opp badet, montere nytt ildsted eller lignende? Mye av dette arbeidet er søknadspliktig, se Oppussing i leiligheten .

Ventilasjon
Det er naturlig ventliasjon i borettslaget og det er derfor ikke lov å montere noen som helst form for vifte på ventilasjonskanalene. Ventliasjonskanalen for luft ut av leiligheten befinner seg i veggen mellom kjøkken og bad. På kjøkkenet finner du ventilen for utluft oppunder taket på veggen mot badet. På badet finner du ventilen for utluft på veggen mot kjøkkenet. Disse ventilene bør alltid være åpne, om ikke kan en oppleve damp og fuktig inneluft. Ventilene for innluft befinner seg på ytterveggene, ved siden av vinduene på kjøkken, stue og soverom. Det er ikke lov å montere vifteanlegg som trekker luft/stekeoss ut av leiligheten gjennom ventilen for innluft. Dette kan medføre undertrykk i leiligheten og forårsake at naboens middagslukt trekkes inn i din egen leilighet gjennom utluft-kanalen. Les mer om naturlig ventilasjon og borettslaget ventilasjonsannlegg her.